Veel gestelde vragen

1. Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is over het algemeen niet opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Wanneer u aanvullende verzekerd bent voor fysiotherapie worden 9 of meer behandelingen vergoed, afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten.

Wanneer u meer behandelingen wilt, kunt u ervoor kiezen om de vervolgbehandelingen zelf te betalen. Hiervoor gelden de particuliere behandelprijzen.

Hoewel Schepenhof Fysio bij vrijwel alle zorgverzekeraars is  aangesloten, raden we aan om voor de start van de behandeling te controleren of dit ook geldt voor uw verzekeraar.  

2. Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig voor een fysiotherapiebehandeling bij Schepenhof Fysio. Als u al in behandeling bent bij uw huisarts of een specialist en deze raadt u fysiotherapie aan, dan zullen wij contact houden met de behandeldend arts om uw behandeling goed af te stemmen.

3. Wat moet ik meenemen bij mijn behandeling?

Als u de eerste keer bij ons komt, willen we graag uw legitimatiebewijs zien.

Voordat we gaan behandelen, vindt altijd een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek beoordelen wij aan de hand van een vragenlijst en een aantal tests hoe het staat met uw klacht en hoe wij u het beste kunnen behandelen. Het is handig als u gemakkelijk zittende kleding draagt zodat u zich vrij kunt bewegen.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op!