Algemene Informatie

Welkom op de website van Doornbos Fysio Groep !

Hier vindt u de nodige informatie over onze praktijk. We streven uiteraard naar optimale tevredenheid van onze clienten. Indien u suggesties of opmerkingen heeft, horen we dat graag.

Algemene informatie

In de praktijk gelden privacyregels, waaronder geheimhouding van uw gegevens. Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als nieuwe regelgeving ter bescherming van uw privacy. Bovendien zijn er specifieke regels voor privacy in de gezondheidszorg. Deze zijn terug te vinden in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

De rechten die u op grond van deze nieuwe regelgeving heeft en de plichten voor ons als praktijk kunt u terugvinden in onderstaande privacyverklaring. Een afschrift hiervan ligt tevens ter inzage op al onze locaties. Binnen de praktijk hanteren we de klachtenprocedure volgens de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Algemene Praktijkregels

Om uw veblijf in de praktijk zo aangenaam mogenlijk te maken, gelden de volgende praktijkregels:

-Bij de eerste afspraak verzoeken wij u zich te melden bij de balie.
-Indien u een vervolgafspraak heeft , hoeft u zich niet te melden bij de balie en kunt u
 plaatsnemen in de  ontvangstruimte. Heeft u langer dan 10 minuten gewacht, wordt u
 verzocht dit te melden bij de balie.
-Wij verzoeken u bij iedere afspraak een handdoek mee te nemen.
-Het gebruik van mobiele telefoons is in de praktijk niet toegestaan.
-Indien de deur van de behandelkamer gesloten is, gelieve deze ruimte niet te betreden.
-Indien u zich wilt omkleden, kunt u gebruik maken van daarvoor bestemde kleedruimtes
 of behandelruimtes.
-We verzoeken u uw kleding en schoenen in een tas in de garderobe of kluisje te zetten
  en niet in de behandelruimte te laten staan.

Vergoedingen

Doornbos Fysio Groep heeft met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt een aantal behandelingen vergoed. Dit verschilt per verzekering en u kunt dit terugvinden in uw verzekeringspolis. Wij declareren in dit geval rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het verzekerde aantal behandelingen. Indien de verzekerde behandelingen zijn opgebruikt, komen eventuele vervolgbehandelingen voor uw eigen rekening. U vindt de particuliere tarieven hieronder.

Particuliere tarieven 2021

Zitting fysiotherapie  € 37,50 
Zitting manuele therapie € 49,-
Zitting geriatriefysiotherapie € 49,-
Zitting kinderfysiotherapie € 49,50
Zitting bekkentherapie € 49,50
Toeslag aan huis behandeling € 19,50
Screening, intake en onderzoek € 57,-
Intake na verwijzing € 50,-
Zwemtherapie  €14,- per keer

Trainingstrajecten Nek/Rug:
2x p/w trainen gedurende 6 weken
2x p/w trainen gedurende 12 weken

€ 400,-
​€ 790,-

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Bij een schriftelijke verwijzing voor een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen van uw aanvullende verzekering afgeschreven. Mocht u niet (voldoende) aanvullend verzekerd zijn, worden deze particulier in rekening gebracht. Vanaf de 21ste behandeling worden uw behandelingen voor bepaalde duur verder vergoed vanuit uw basisverzekering en komen ten laste van uw eigen risico voor zover nog niet door u betaald aan uw zorgverzekeraar. Voor een overzicht van chronische aandoeningen verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie en er geen sprake is van een chronische indicatie of de maximale vergoeding uit uw aanvullende verzekering is bereikt, dient u de kosten van uw behandeling per keer per pinbetaling te voldoen.

Afzeggen van uw afspraak

In navolging van de richtlijnen van het KNGF en de zorgverzekeraars worden afspraken welke niet 24 uur van te voren zijn afgezegd  in rekening gebracht.