Kinderfysiotherapie

Heeft uw kind moeite met sport en bewegen? Is het altijd de laatste bij gym? Dan heeft het misschien een 'achterstand in het motorisch functioneren': oftewel een bewegingsachterstand. Daar is meestal heel veel aan te doen met behulp van kinderfysiotherapie.

Kinderfysiotherapie is, de naam zegt het al, fysiotherapie gericht op kinderen van nul tot 18 jaar. Hierbij kijken we niet alleen naar wat een kind niet goed kan maar we betrekken de hele ontwikkeling van uw kind bij de behandeling. 

Eerst gaan we uw kind lichamelijk (op een kindvriendelijke manier) onderzoeken, we kijken hoe het beweegt en doen een aantal testen. Daarmee krijgen we een goed beeld van het 'motorisch niveau': de manier waarop uw kind beweegt vergeleken met leeftijdsgenootjes. Dat vormt de basis van een behandelplan dat we vervolgens opstellen samen met u en uw kind. Om een compleet beeld te krijgen, vragen we hiervoor, als dat nodig is en als u daarvoor toestemming geeft, informatie op bij de kinderarts, school en eventuele andere behandelaars.

Oefentherapie met kindvriendelijke materialen

De behandeling bij Schepenhof Fysio bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie: kinderen leren hierbij op speelse wijze en met behulp van kindvriendelijke materialen hun motorische vaardigheden verbeteren. 

Net als bij algemene fysiotherapie kunt u ook zonder verwijsbrief terecht bij een kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie wordt gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk daarvoor in de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

Meer weten over wat kinderfysiotherapie voor uw kind kan doen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een oriënterende afspraak. U kunt ons bereiken via 076-5720057 of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.