Sportfysiotherapie

Bij Schepenhof Fysio in Terheijden helpen wij topsporters en recreatieve sporters die kampen met een sportblessure. Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van (top)sporters en weten hoe frustrerend het is als je niet kunt sporten vanwege een blessure. Samen met u zetten ze alles op alles om u snel weer - verantwoord - op het sportveld te krijgen. Wij begeleiden, trainen en behandelen geblesseerde sporters met een professionele en persoonlijke aanpak. Want elke sporter is uniek.

Behandeling van sportblessures 

Net als bij al onze andere behandelingen start het verhelpen van een sporblessure met een intakegesprek en een aantal testen. We bespreken dan hoe en wanneer de blessure is ontstaan en wat de oorzaak is: is het een valpartij of is er een dieperliggende oorzaak? Hebt u wellicht teveel getraind of zijn er andere mogelijke oorzaken?

Op basis van dit gesprek en de testresultaten stellen we, samen met u, een behandelplan op. Hierin staan de prognose, de wijze waarop we willen behandelen en hoeveel behandelingen wij hiervoor nodig denken te hebben. Uiteraard kan dit behandelplan in de loop van het proces nog worden aangepast.

Vervolgens gaan we aan de slag. We werken niet alleen aan het verhelpen van de pijnklachten maar bouwen de trainingsbelasting langzaam weer op. Totdat u - pas als we ervan overtuigd zijn dat het kan - weer het veld in mag. Of de zaal, de baan, het water of waar u uw sport maar beoefent. U krijgt daarbij oefeningen mee voor thuis en tips over hoe u blessures kunt voorkomen.

Snel weer aan het sporten?

Wilt u meer weten over onze persoonlijke behandeling van sportblessures, bel ons dan op 076-5720057 of vul het contactformulier in. We bellen of u dan snel voor het inplannen van een intakegesprek.