fysio en verzekeringen1519735096_443942071.jpg

Fysiotherapie & verzekeringen

11 sep, 2019

Wij krijgen regelmatig de vraag: “Wordt mijn fysiobehandeling vergoed?”. Een logische vraag, zeker als u een langdurige behandeling nodig hebt. Op deze vraag is echter geen eenduidig antwoord te geven. Het verschilt namelijk per afgesloten verzekering of u wel, niet of gedeeltelijk verzekerd bent voor uw fysiobehandeling. In dit blog lichten wij dit kort toe.
 

Check uw verzekeringspolis

Wij raden altijd aan om uw verzekeringspolis eerst te checken alvorens u start met de behandeling. Dit zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen is fysiotherapie standaard inbegrepen. Dit kan variëren van 9 tot een onbeperkt aantal behandelingen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de betreffende maatschappij.


Bij andere verzekeringsmaatschappijen dient een extra pakket voor fysiotherapie naast het basispakket te worden afgesloten. Ook hier heeft u de keuze uit diverse pakketten, variërend van 9 tot een onbeperkt aantal behandelingen.
 

Hoe werkt het?

Wanneer wij een intakegesprek voor u inplannen, vragen wij u om uw zorgpas mee te nemen. We zullen met de gegevens checken of wij aangesloten zijn bij de betreffende verzekeringsmaatschappij. Als dit het geval is, kunnen wij aan de hand van uw klantnummer de rekeningen direct naar de verzekering doorsturen. U hoeft hier dus in principe zelf niets voor te doen. Wanneer u alle behandelingen hebt “opgemaakt” die door de verzekering vergoed worden, zullen de rekeningen naar u worden gestuurd.

Het intakegesprek zal anderhalve behandeling in beslag nemen. De overige behandelingen worden als één behandeling geteld. Ook gespecialiseerde behandelingen als dry needling en manuele therapie vallen onder behandeling die door de verzekering worden vergoed.


Heeft u nog specifieke vragen over de vergoeding van uw fysiobehandeling of wilt u een intake-gesprek inplannen? Vul dan ons online contactformulier in of neem telefonisch contact op via 076-5720057.