voorbereiding fysiobehandeling1509443352_030786671.jpg

Eerste fysiobehandeling; hoe bereid je je voor?

11 sep, 2019

Stel; je hebt al een tijd last van lage rugklachten. Na een lange tijd zelf oefeningen te doen en medicatie te nemen besluit je uiteindelijk om professionele hulp in te schakelen. Op raad van vrienden kom je terecht bij Schepenhof Fysio, waar je morgen een afspraak hebt staan voor een intake-gesprek. Maar hoe bereid je je hierop voor? Wij helpen je graag met deze tips!

Voorbereidingstips voor fysiotherapie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Met deze tips zal je tijdens je eerste fysiotherapie behandeling niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
 

Tip 1: Check je gegevens

Voordat je start met fysiotherapie is het altijd handig om te weten of je hiervoor verzekerd bent. Bij veel zorgverzekeringen zit fysiotherapie niet meer standaard in het basispakket, waardoor de aanschaf van een aanvullend pakket noodzakelijk is. Check dit dus altijd op voorhand. Jouw fysiotherapeut kan je hier ook bij helpen wanneer je jouw zorgpas meeneemt. Neem daarnaast ook identificatie mee zodat alle gegevens eenvoudig genoteerd kunnen worden.
 

Tip 2: Zorg voor comfortabele kleding

Tijdens de eerste behandeling zullen we altijd starten met een aantal tests waarop wij het persoonlijk behandelplan kunnen baseren. Het dragen van comfortabele kleding zorgt voor meer bewegingsvrijheid, waardoor wij de pijnklachten beter kunnen identificeren. Afhankelijk van de pijnklachten wordt er tevens regelmatig gevraagd om u uit te kleden. Wij raden dan ook aan om onderkleding te dragen waarin u zich prettig voelt.
 

Tip 3: Maak op voorhand een vragenlijst

Vaak heb je thuis honderden vragen voor een fysiotherapeut die je tijdens het intake-gesprek vergeet. Om goed voorbereid naar je afspraak te gaan raden wij dus aan om van tevoren een lijstje te maken met jouw vragen zodat je niets vergeet. De deskundige fysiotherapeuten van Schepenhof Fysio beantwoorden al jouw vragen graag.
 

Wil je meer weten over Schepenhof Fysio of direct een afspraak maken voor een intake-gesprek en behandeling? Neem dan contact met ons op via 076-5720057 of door ons contacformulier in te vullen.