Fitte moeders, blije baby’s

Complete begeleiding tijdens je zwangerschap en na de bevalling

Een zwangerschap is een bijzondere periode. Tijdens deze negen maanden verandert je lichaam zodat het optimaal zorg kan dragen voor je kindje. Het is daarom belangrijk om goed voor je lijf te zorgen. Sport speelt hierin een grote rol. Wie tijdens de zwangerschap voldoende beweegt, zal na de bevalling sneller herstellen en eerder terug op haar oude gewicht en conditieniveau zijn.

Natuurlijk is sporten tijdens een zwangerschap niet hetzelfde als je normaal gewend bent. Zeker in de laatste fase van de zwangerschap zal je merken dat niet alles meer mogelijk is. Met het ZwangerFit-programma van Schepenhof Fysio train je onder begeleiding van een gediplomeerde ZwangerFit-coach. Zo weet je zeker dat je uithoudingsvermogen tijdens de zwangerschap op verantwoorde wijze op peil blijft. Verder is er speciale aandacht voor specifieke spierversterkende en ontspanningsoefeningen die ook tijdens de bevalling van pas komen.

ZwangerFit

Tijdens de ZwangerFit-trainingen werken we een uur lang actief aan je uithoudingsvermogen en algehele spierkracht. Daarnaast besteden we elke les aandacht aan ontspannings- en ademhalingstechnieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, en regelmatig komt de bekkenbodem aan bod. ZwangerFit is een cursus in groepsverband die voorafgegaan wordt door een uitgebreide individuele intake. Zo kan de ZwangerFit-coach tijdens de lessen rekening houden met jouw niveau en behoeften

Deelnemen aan ZwangerFit kan vanaf 12 weken zwangerschap, na het eerste verloskundige bezoek.

MamaFit

De MamaFit-training is gericht op fit worden na de bevalling. We bouwen de conditie weer wat op, en wanneer dat weer mogelijk is, werken we aan de buikspieren. Na de bevalling plannen we eerst een intake met jouw ZwangerFit-coach, om te zien hoe het gaat en of er nog complicaties zijn waar we rekening mee moeten houden. Zo kijken we bijvoorbeeld of je buikspieren al voldoende hersteld zijn om te kunen starten met trainen.

Deelnemen aan MamaFit kan vanaf ongeveer zes weken na de zwangerschap, uiteraard afhankelijk van de zwaarte van de bevalling.

Wanneer

De Zwangerfit-les en de MamaFit-les zijn elke donderdagavond om 19.30 uur. Beide lessen vinden tegelijk plaats om dat we gemerkt hebben dat net bevallen moeders en aanstaande moeders het prettig vinden om samen te sporten en tips uit te wisselen.  

Tijdens de training zijn er voor beide groepen oefeningen met aanpassingen zodat elke moeder (in spe) op haar eigen niveau traint.

Informatieavond Zwangerschap en Bevallen voor jou en je partner

Vier keer per jaar biedt Schepenhof Fysio een informatieavond aan voor aanstaande moeders en hun partner. Hierin kijken we naar de verschillende fasen van de zwangerschap en bevalling.  Jij en je partner krijgen dan informatie over wat er met je lichaam gebeurt, hoe jullie hier zelf invloed op hebben en hoe je ermee om kunt gaan. Ook gaan we in op het herstel na de bevalling en wanneer je weer mag beginnen met sporten.

Daarnaast besteden we aandacht aan de bevalling en aan de rol van je partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je krijgt technieken aangeleerd om te helpen met ontspannen en een juiste ademhaling voor het opvangen van de weeën.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt sporten tijdens de zwangerschap gedeeltelijk. Je ZwangerFit-coach kan je hier meer over vertellen.

Tarieven ZwangerFit en MamaFit

Voor alle ZwangerFIt- en MamaFit-trainingen kun je een strippenkaart kopen. De kaart is zowel voor als na je bevalling geldig. De prijzen zijn:

  • 12 trainingen: €180,- 
  • 16 trainingen: € 225,-  
  • 20 trainingen: € 280,-  
  • Losse les: €17,50  
  • Een proefles is gratis ! 

De prijs van de informatieavond voor jou en je partner is €50,- per stel of € 25,- als je alleen komt. De avond duurt ongeveer twee uur en is inclusief koffie en thee.

Babymassage (90 minuten) aan huis: €75 euro inclusief olie en een instructie om daarna zelf met je baby aan de slag te gaan.   

Gratis proefles

Interesse in de ZwangerFit- of MamaFit-programma's? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis proefles door het contactformulier in te vullen. Je kunt ook direct mailen naar Heleen Goos via hgoos@doornbosfysio.nl of bel haar op 076  57 200 57.